Književna rezidencija na Cetinju – pisci u prijestolnici

Izdavačka kuća Otvoreni kulturni forum (OKF) i međunarodna mreža za promociju književnosti i knjiga TRADUKI, raspisuju konkurs za Književnu rezidenciju na Cetinju – pisci u prijestolnici.

Zainteresirani autori/ke i prevodioci iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Albanije, Bugarske, Rumunije i sa Kosova mogu se prijaviti od 10. jula do 10. augusta 2017. godine na konkurs za rezidencijalni boravak na Cetinju za mjesece septembar, oktobar i novembar 2017. godine.

Rezidencijalni program podrazumijeva smještaj i radni prostor u lijepom pansionu na Cetinju u centru grada, u trajanju od mjesec dana, naknadu troškova života u iznosu od 800, 00 eura mjesečno i putne troškove. Otvoreni kulturni forum je ovim projektom obezbijedio čitanja i predstavljanja autora/ki u relevantnim književnim prostorima pred crnogorskom publikom, kao i niz mogućnosti učestvovanja u drugim umjetničkim događajima u Crnoj Gori tokom boravka autora/ki u Crnoj Gori. OKF se obavezuje da tokom trajanja rezidencijalnog boravka, upozna autora/ku sa posebnostima Cetinja, a tako i sa književnim, istorijskim i umjetničkim prilikama u Crnoj Gori. Poziv je otvoren za pisce i prevodioce. Na konkurs se mogu javiti prevodioci koji prevode crnogorsku literaturu na jezike u okviru TRADUKI mreže: njemački, slovenački, makedonski, albanski, rumunski, bugarski.

Ideja programa jeste da autorima/kama i prevodiocima/teljicama pruži mogućnost da mjesec dana intenzivno rade na svojim rukopisima, da se upoznaju sa društvenim i književnim prilikama u Crnoj Gori, a da istovremeno promoviraju svoj rad i djelo pred crnogorskom publikom. Poziv za rezidencijalni boravak „Pisci u prijestolnici“ je otvoren za evropske autore i prevodioce, a prijava se šalje na crnogorskom, hrvatskom, bosanskom, srpskom ili engleskom jeziku.

Autor u prijavi prilaže:

  • biografiju

  • željeni mjesec boravka

  • kontakt podatke

  • bibliografiju

  • kratak opis planiranog rada na Cetinju

  •  pismo preporuke (izdavača/društva pisaca/društva prevodilaca/PEN centra i sl.)

Prijave se šalju na mail okf@t-com.me


OKF u svom djelovanju ima dva prioriteta: misiju oživljavanja kulturnog života na Cetinju, koje je od kraja XV vijeka do sredine XX stoljeća bilo politički, duhovni i kulturni centar Crne Gore, i intenziviranje kulturne saradnje medu piscima, izdavačima, kulturnim publikacijama sa prostora šire balkanske regije i Evrope.

http://okf-cetinje.org/wp-content/uploads/2017/07/CALL-FOR-WRITERS-IN-RESIDENCE.doc

 11,221 total views,  3 views today

Komentariši