Ženska čitaonica [PODCAST]: Milena Mrazović

Podcast “Naše prethodnice” pokrenut je s ciljem propitivanja institucionalnog promoviranja, kanoniziranja i pamćenja bosanskohercegovačkih književnica, umjetnica i kulturnih radnica uopće.

U trećoj epizodi podcasta su članice tima Ženske čitaonice (Maja Abadžija, Lejla Kalamujić i Lamija Milišić) razgovarale o prvoj bosanskohercegovačkoj novinarki, urednici i izdavačici – Mileni Mrazović.

Projekat Ženska čitaonica je finansiran iz Stabilizacionog fonda – Inicijativa za podršku kulturnim i obrazovnim organizacijama u Ukrajini, Istočnoj i Jugoistočnoj Evropi i Centralnoj Aziji pogođenim posljedicama rata u Ukrajini. Podcast “Naše prethodnice” nastao je iz saradnje Odbora za spisateljice P.E.N. Centra u Bosni i Hercegovini i udruženja Naratorium.


Finansirano iz Stabilizacionog fonda – Inicijativa za podršku kulturnim i obrazovnim organizacijama u Ukrajini, Istočnoj i Jugoistočnoj Evropi i Centralnoj Aziji pogođenim posljedicama rata u Ukrajini. / Funded by the Stabilisation Fund – An initiative to support cultural and educational organisations in Ukraine, Eastern and South-Eastern Europe and Central Asia affected by the impact of the Ukraine war.

 2,638 total views,  6 views today

Komentariši