P.E.N. Centar BiH osuđuje napad na P.E.N. Crne Gore

U seriji napada na vrijednosti koje svakim danom bivaju ugrožene, u posljednje vrijeme je izražen zaista brutalan odnos sada već bivše vlasti u Crnoj Gori prema instituciji P.E.N.-a i njegovom članstvu. Na vanrednoj sjednici Parlamenta Crne Gore premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović pokazao je sliku bivšeg predsjednika crnogorskog P.E.N.-a Milorada Popovića i na njegovu adresu uputio teške optužbe, koje idu i do ugrožavanja sigurnosti, ne samo njega kao pojedinca, nego i kancelarije P.E.N.-a i njegovog fizičkog opstanka.

Abazović je poslušnik vlasti koja je za posljednjih godinu dana učinila dosta da ta zemlja od puta ka Evropskoj uniji uđe u regresiju i ponovo se približi mračnim snagama iza kojih stoje pojedini predstavnici Srpske pravoslavne crkve. Ujedinjene s dijelom kriminalnog miljea, te snage stoje na putu prosperiteta Crne Gore, uvlačeći i dio Albanaca u front koji bi se suprotstavio crnogorskoj ideji.

Svaka ovakva akcija protiv P.E.N.-a i njegovih istaknutih autora vodi u totalitarizam i daljnje podjele, za koje znamo kako završavaju u Jugoističnoj Evropi. Unutrašnje stvari neke zemlje trebale bi biti njezina stvar, ali Abazovićevi postupci su opasno negiranje crnogorske nacije i prava na postojanje zemlje čiji je on premijer. U tom svjetlu treba gledati i na napade na P.E.N. i njegovog bivšeg predsjednika: u ovom trenutku P.E.N. Centar BiH se solidariše i pruža apsolutnu podršku kolegama iz P.E.N.-a Crne Gore.     

Upravni odbor P.E.N. Centra BiH

 2,398 total views,  2 views today

Komentariši