Književna večer sa Nikolom Madžirovom

U srijedu, 25. augusta u 19 sati, P.E.N. Centar u BiH organizuje književnu večer sa Nikolom Madžirovom u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH. Tim povodom, ovaj makedonski pjesnik, esejist i prevoditelj će o svom radu razgovarati sa književnikom i predsjednikom P.E.N. Centra u BiH – Asmirom Kujovićem.

Književna večer organizuje se u toku gostovanja Nikole Madžirova u Sarajevu, a u okviru rezidencijalnog programa za pisce i spisateljice Reading Balkans: Borders vs. Frontiers. Projekat Reading Balkans: Borders vs. Frontiers usredotočen je na temu granica i saradnju sa piscima izbjeglicama – u vrijeme kada stare rane iz balkanskih ratova još nisu zacijeljene, pitanja naših granica još nisu riješena, a nove politike straha i nacionalizma se grade kada izbjeglice prolaze kroz naš region. Učešćem u ovom projektu, P.E.N. Centar u BiH zajedno s drugim partnerima projekta razvija kulturu dijaloga i teži dubljem razumijevanju naših stvarnih problema.

Pridružite nam se u srijedu, 25. augusta, u dvorištu Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH, kada će s Asmirom Kujovićem Nikola Madžirov razgovarati o svojoj književnoj poetici, te dosadašnjiim i budućim književnim planovima i angažmanima.


Reading Balkans Sarajevo 2021: Nikola Madžirov

Link za Facebook event: https://fb.me/e/19FGW8NG0

 4,183 total views,  4 views today

1 komentar

Komentariši