Reading Balkans 2021: Književna večer sa Luizom Bouharaouom

U utorak, 22. juna u 18 sati, P.E.N. Centar u BiH organizuje književnu večer sa Luizom Bouharaouom. Tim povodom, ova književnica iz Hrvatske razgovarat će sa književnicom i voditeljicom Odbora za spisateljice P.E.N. Centra u BiH, Lejlom Kalamujić, u atriju Historijskog Muzeja BiH.

Književna večer organizuje se u toku gostovanja Luize Bouharaoue u Sarajevu, a u okviru rezidencijalnog programa za pisce i spisateljice Reading Balkans: Borders vs. Frontiers. Projekat Reading Balkans: Borders vs. Frontiers usredotočen je na temu granica i saradnju sa piscima izbjeglicama – u vrijeme kada stare rane iz balkanskih ratova još nisu zacijeljene, pitanja naših granica još nisu riješena, a nove politike straha i nacionalizma se grade kada izbjeglice prolaze kroz naš region. Učešćem u ovom projektu, P.E.N. Centar u BiH zajedno s drugim partnerima projekta razvija kulturu dijaloga i teži dubljem razumijevanju naših stvarnih problema. 

Pridružite nam se u utorak, 22. juna, u atriju Historijskog muzeja BiH, kada će s Lejlom Kalamujić Luiza Bouharaoua razgovarati o svojoj književnoj poetici, te dosadašnjiim i budućim književnim planovima i angažmanima.

Link za Facebook event: https://fb.me/e/3KDmc9n9c


Creative Europe

 2,586 total views,  3 views today

Komentariši