NATJEČAJ FONDACIJE „FRA GRGO MARTIĆ“ ZA NAJBOLJU KNJIGU POEZIJE I NAJBOLJU KNJIGU PROZE

U skladu s odlukom Upravnog odbora, Književna zaklada “Fra Grgo Martić”, raspisuje Natječaj za dodjelu književne nagrade “Fra Grgo Martić” za 2017. godinu. Književna nagrada dodjeljuje se u dvije kategorije: za najbolju knjigu/zbirku poezije, te najbolju knjigu proze (roman, priču/novelu ili putopis). Zaklada je nagrađenim autorima u obje kategorije osigurala i novčanu nagradu u iznosima od po 2.000 KM.

Nagrade se dodjeljuju za neobjavljena djela (rukopise) koje će ocijeniti Ocjenjivački sud kojeg će imenovati Upravni odbor. Zaklada ne preuzima obvezu objavljivanja nagrađenih rukopisa niti autorska prava, ali preuzima obvezu uređenja rukopisa.

Autor nagrađeni rukopis može, nakon što bude uređen, bez ikakve naknade Zakladi, objaviti u bilo kojoj izdavačkoj kući ili u vlastitoj režiji.

Pravo natjecanja za Književnu nagradu “Fra Grgo Martić” imaju svi državljani BiH izuzev članova ocjenjivačkog suda i njihovih obitelji. Natječaj je anoniman. Rukopisi moraju biti napisani na nekom od jezika naroda BiH, a šalju se pod šifrom. Šifra mora biti čitko ispisana na vanjskoj strani omotnice u kojoj se rukopis šalje, kao i na prvoj stranici rukopisa. Uz rukopis se prilaže i zatvorena kuverta na kojoj također mora biti napisana šifra, a u kuverti priloženi adresa, telefon, kopija osobne iskaznice/lične karte autora te CD s rukopisom. Kuverte s podacima o autorima otvaraju se u prisutnosti svih članova ocjenjivačkog suda, nakon što bude donesena odluka o najboljim rukopisima.

Radovi se u tri primjerka šalju na adresu: Književna Zaklada “Fra Grgo Martić”, Polje bb (Zgrada “Boreasa”), 71260 Kreševo, s naznakom: “Za Natječaj”.

Natječaj je otvoren do 1. travnja 2017. godine, a obavijest o rezultatima te o mjestu i terminu dodjele nagrada bit će objavljeni u sredstvima informiranja.

 

 13,612 total views,  2 views today

Komentariši