Studentske tribine: Anksioznost, stres i obrazovanje


Večernji dijalozi studenata srijedom – studentske tribine u Franjevačkom samostanu Tuzla organizirat će i voditi franjevci tuzlanskoga franjevačkoga samostana, a sljedeća u nizu je zakazana u srijedu,  29. 1. 2020. u galeriji “Kristian Kreković” u 19.00 sati.

Predavanje pod nazivom Anksioznost, stres i obrazovanje održat će Omer Ć. Ibrahimagić.

Budući da u Tuzli, koja je studentski grad – mjesto gdje se stječe znanje i otvaraju perspektive za mlade ljude – nema klasične vrste studentskih tribina, odlučili smo se upravo na taj izazov. Budući da je ovo prva studentska tribina, imat ćemo prezentiranje samog koncepta uz zajedničko osmišljavanje i realizaciju sadržaja. Nakon toga uslijedit će društveno-zabavni dio uz zakusku – poručili su organizatori.

Istaknuto je da studentske tribine treba budu mjesto susreta, prije svega studenata, ali i ostalih ljudi, različitih profila, prosuđivanja i razmišljanja o važnim segmentima ljudskoga života u bosanskohercegovačkom kontekstu, posebno u Tuzli.

Želja organizatora je da ove tribine, u zemlji i društvu u kojima su ljudi i kolektiviteti traumatizirani, koji se nose s teškim bremenima, materijalnim i duhovnim, koji su egzistencijalno ugroženi, budu mjesto stvaranja, razvijanja i kreiranja ideja koje ćemo svojim djelovanjem artikulirati u naše društvo čineći ga boljim mjestom za život.

Sličan koncept studentskoga okupljanja realizira se već godinama utorkom u Samostanu Sv. Ante na Bistriku u Sarajevu.

Susrete realizuju fra Željko Nikolić, gvardijan i fra Franjo Baraban, koordinator studentskih tribina FST-a.

 

 5,410 total views,  3 views today

Komentariši