NOVI BROJ ČASOPISA ‘POEZIJA’

Časopis “Poezija” projekat je mladih magistara i studenata književnosti, koji se realizira uz suradnju sa Udruženjem „Anpu“. Osnovni cilj časopisa je promoviranje poezije mladih ljudi koji pišu na bosanskom, hrvatskom, srpskom ili crnogorskom jeziku.

Pored toga, časopis inkorporira i druge vrste umjetnosti: strip, dizajn, fotografiju, muziku i dr., te na taj način otvara prostor mladim ljudima, s ciljem prezentiranja njihovog rada na lokalnoj, ali i regionalnoj, pa i svjetskoj kulturnoumjetničkoj sceni.

Ukoliko imate pjesmu u koju vjerujete ili želite doprinijeti našoj kulturnoumjetničkoj sceni nekom drugom vrstom umjetnosti, ukoliko ste raspoloženi za suradnju, prijedloge i sugestije, pišite nam na: casopispoezija@gmail.com.

Poezija predstavljena u drugom broju časopisa najbolje odgovara izazovima modernog društva.

U svijetu u kojem se svaka sekunda troši na zaradu, a ono što ostane na zabavu, za kulturu ne ostaje mnogo prostora. Na taj način koncipiran je i ovaj časopis za poeziju – kao nešto što se može konzumirati u savremenom društvu. Časopis specifčnog formata i dizajna nastoji akcenat staviti na kvalitet umjetničkih radova koji se u njemu nalaze, a ne na njihov kvantitet. U tom smislu, časopis je koncipiran za čitaoce, a ne za pjesnike. Iako nastojimo predstaviti mlade umjetnike: slikare, fotografe, muzičare, glumce, književnike i druge i obezbijediti im prostor na kojem mogu promovirati svoj stvaralački rad, pri kreiranju časopisa ipak više vodimo računa o potrebama čitalaca.

 

poezija_broj2

 13,823 total views,  3 views today

Komentariši