Rezidencijalni program za pisce i prevoditelje
u Sarajevu 2016. godine

 

 

PEN Centar u Bosni i Hercegovini je, u suradnji sa organizacijom Traduki, domaćin Rezidencijalnog program za pisce i prevoditelje. U okviru ovoga projekta prethodnih je godina kroz Sarajevo prošao niz sjajnih spisatelja/spisateljica, pjesnika i pjesnikiinja, prevoditelja i prevoditeljica. U njihovim radovima Sarajevo je bila lijepa i privlačna tema, a mogućnost da u njemu stvaraju iznjedrila je, nadamo se, i vrijedna književna djela ili prijevode.

U Sarajevu će ove godine boraviti pisci i prevoditelji iz Makedonije, Hrvatske, Srbije, Rumunije i Slovenije. Gosti će imati mogućnost da upoznaju kulturnu scenu Sarajeva, da se susretnu s kolegama piscima i prevoditeljima, da razgovaraju s predstavnicima medija i da mjesec dana neometani stvaraju ono što su planirali u okviru rezidencijalnoga programa.

Svako od njih će imati priliku da se susretne s čitalačkom publikom i predstavi svoj rad, da razgovara sa potencijalnim čitateljima i prenese književne informacije iz svoje zemlje, i u svoju zemlju.

U mjesecu maju gost Rezidencijalnog programa je pisac Tihomir Janchovski iz Makedonije.

 12,039 total views,  2 views today

Komentariši