Promocije PEN-ovih članova na “Habitat Culture Fest”

Udruga “Vedri osmijeh“ iz Mostara organizira od 19. do 21. augusta/kolovoza prvi “Habitat Culture Fest” na Boračkom jezeru, festival na kome će biti upriličene izložbe, filmovi, koncerti i promocije knjiga umjetnika iz Bosne i Hercegovine koji žive u dijaspori i u BiH.

Festival je pokrenula grupa entuzijasta okupljena oko “Herzegovina Lodges” s namjerom da stvore inspirativno mjesto okupljanja za sve koji žele njegovati bosanskohercegovačke raznolikosti kao sastavni i ravnopravni dio evropske i svjetske kulturne baštine, navodi se u priopćenju organizatora.

U tri dana, dvanaest priznatih bosanskohercegovačkih umjetnika iz dijaspore i BiH upoznat će posjetitelje sa svojim radom kroz izložbe, koncerte, filmove i promocije knjiga. Ovom prilikom bit će predstavljene knjige dva člana P.E.N. Centra u BiH: Bore Kontića (“Grebo” – 20.8. u 10h) i Nine Žalice (“Bašta ukrašena flamingosima” – 20.8. u 20h).

Organizaciju prvog Habitat Culture Fest na Boračkom jezeru, uz Veleposlanstvo Švicarske u Bosni i Hercegovini, podržali su i Grad Konjic, Agencija WEB studio, Agencija “Prvi korak“, Izviđači Konjic, Izviđači Zenica, Vila “Dženita“, Kamp “Borašnica“, Apartmani Boračko jezero-Guesthouse i Raft klub “Grand River“.


Izvor: FENA/ R. G.

 2,674 total views,  6 views today

Komentariši