Potrebne donacije za ukrajinsku Prvu volontersku mobilnu bolnicu Pirogov

Prva volonterska mobilna bolnica Pirogov (PFVMH) najveći je nevladin projekat u Ukrajini, koji uključuje civilne zdravstvene radnike u pružanju medicinske pomoći u zoni Operacije združenih snaga (ranije „Anti-teroristička operacija“), koja se provodi u određenim okruzima Donjecka i Luhansk Oblasts. Projekat implementira dobrotvorna fondacija „Prva volonterska mobilna bolnica Pirogov” u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Ukrajine, Ministarstvom odbrane Ukrajine i Generalštabom Oružanih snaga Ukrajine uz podršku Nacionalnog saveta za bezbjednost i odbranu Ukrajine. U svom nedavnom medijskom obraćanju, iz PFVMH su naveli:

Sada, kada je Putin bacio svoje horde da pokori Ukrajinu, Stara Evropa u Münchenu je jasno stavila do znanja da neće uzeti oružje da zaštiti Ukrajinu. Da neće objaviti rat Rusiji ako nas ova napadne. Da za Ukrajinu u dogledno vrijeme nema šanse za članstvo u EU ili NATO-u.
Ali Ukrajina nije Beneševa Čehoslovačka. Borićemo se. I ovo je naša glavna poruka svijetu.

Imajući u vidu trenutnu situaciju u Ukrajini, finansijska pomoć Prvoj volonterskoj bolnici je dobrodošla, a njihov kontakt te načine uplate donacija mogu se pronaći na linku ispod.

 2,095 total views,  6 views today

Komentariši