Promocija zbirke priča “Graffito” Ervina Mujabašića

U subotu, 9. oktobra u 17 sati, P.E.N. Centar u BiH organizuje promociju nove zbirke priča Graffito, književnika i člana P.E.N. Centra u BiH – Ervina Mujabašića. Tim povodom, ovaj pisac i slikar iz Tuzle razgovarat će sa književnom kritičarkom i sekretarkom P.E.N. Centra u BiH Lamijom Milišić, u sarajevskom klubu Jazzbina, a u toku večeri autor će također čitati odlomke iz nove zbirke.

Ervin Mujabašić je rođen u Tuzli 1979. godine. 2006. diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Tuzli, na Odsjeku za bosanski jezik i književnost. Piše i slika, radi kao portretist, profesor bosanskog jezika i književnosti, i prevodilac. Dosada je ostvario zapažen uspjeh u regiji kao autor kratkih priča – 2014. i 2017. bio je laureat natječaja za najbolju kratku priču na Književnim susretima Zija Dizdarević, a na natječaju Zaklade Fra Grgo Martić za 2017. godinu, njegova knjiga priča Kamen proglašena je najboljim proznim djelom. Na natječaju Fondacije za izdavaštvo djela Ervina Mujabašića dosad su se našla tri puta: prvi put 2014. godine za njegovu prvu knjigu priča Apokrifi Simona Jakova; potom 2018. za zbirku Smrt u sedam poglavlja, , a 2021. godine objavljena je zbirka priča Graffito.

Pridružite nam se u subotu, 9. oktobra u klubu Jazzbina, kada će Ervin Mujabašić s Lamijom Milišić razgovarati o nedavno objavljenoj zbirci Graffito, o svom dosadašnjem književnom radu, ali i budućim planovima i angažmanima.

Link za Facebook event: https://fb.me/e/14pOj5XJ7

 3,193 total views,  2 views today

Komentariši