Reading Balkans Sarajevo 2021: Književna večer sa Filipom Grujićem

U srijedu, 26. maja u 18 sati, P.E.N. Centar u BiH organizuje književnu večer sa Filipom Grujićem. Tim povodom, ovaj pisac i dramaturg iz Srbije razgovarat će sa novinarkom i književnom kritičarkom, Majom Abadžijom, u bašti kluba Jazzbina.

Književna večer organizuje se u toku gostovanja Filipa Grujića u Sarajevu, a u okviru rezidencijalnog programa za pisce i spisateljice Reading Balkans: Borders vs. Frontiers. Projekat Reading Balkans: Borders vs. Frontiers usredotočen je na temu granica i saradnju sa piscima izbjeglicama – u vrijeme kada stare rane iz balkanskih ratova još nisu zacijeljene, pitanja naših granica još nisu riješena, a nove politike straha i nacionalizma se grade kada izbjeglice prolaze kroz naš region. Učešćem u ovom projektu, P.E.N. Centar u BiH zajedno s drugim partnerima projekta razvija kulturu dijaloga i teži dubljem razumijevanju naših stvarnih problema. 

Pridružite nam se u srijedu, 26. maja, u bašti kluba Jazzbina, kada će s Majom Abadžijom Filip Grujić razgovarati o svom književnom radu, nominaciji i ulasku u najuži izbor njegovog posljednjeg romana “Podstanar” za Nagradu Europske unije za književnost, te dramaturškom radu i nagrađivanim dramama koje su privukle pažnju savremene kulturne scene.


Creative Europe

 2,468 total views,  4 views today

Komentariši