HKD Napredak podružnica Banja Luka raspisuje nagradni natječaj za kratku pripovijetku “Fra Ivan Frano Jukić”


Rok za dostavljanje radova je 24.05.2021. godine.

U spomen na banjolučkog velikana fra Ivana Franu Jukića, podružnica Hrvatskog kulturnog društva Napredak u Banjoj Luci, raspisuje nagradni natječaj za kratku pripovijetku “Fra Ivan Frano Jukić” na kojem pravo sudjelovanja imaju svi državljani Bosne i Hercegovine stariji od 18 godina. 

Uvjeti natječaja pored gore već navedenog su sljedeći:

  1. Pripovijetke ne smiju biti ranije objavljivane,
  2. Radove treba slati u tri tiskana primjerka (format A4) i na CD-u na jednom od službenih jezika Bosne i Hercegovine, sa maksimalno 20.000 otkucaja (slovnih mjesta),
  3. Radove slati sa naznačenom šifrom,
  4. Rješenje šifre (ime i prezime, mjesto prebivališta, kontakt telefon, elektronska pošta, kraća biografija) dostavlja se u posebnoj kuverti, koja se zajedno sa kuvertom u kojoj se nalazi rad šalje kao jedna pošiljka,
  5. Jedan autor može poslati samo jednu pripovijetku.

Rok za dostavljanje radova je 24.05.2021. godine. Dostavljeni radovi se ne vraćaju.

Prijave slati poštom na adresu:

HKD Napredak podružnica Banja Luka
Kralja Petra I. Karađorđevića 85 A (Ekvator centar)
78 000 Banja Luka
s naznakom “Prijava na nagradni natječaj -“Fra Ivan Frano Jukić”

“Ovo je samo još jedan korak u nizu i naš doprinos da našeg velikana i najistaknutijeg franjevca 19. stoljeća sačuvamo od zaborava i u njegovom rodnom gradu. Neosporna je činjenica da je Ivan fra Frano Jukić svojim idejama, radom i željom za promjenom, ostavio dubok trag na književnom, znanstvenom, kulturnom i društvenom polju te stoga naša podružnica njemu u spomen raspisuje ovaj natječaj”, ističu iz Hrvatskog kulturnog društva Napredak. 

Nagrada “Fra Ivan Frano Jukić” će biti svečano uručena u Banjoj Luci na obljetnicu njegova rođenja 8. srpnja 2021. godine.

Pobjednička pripovijetka bit će nagrađena sa simboličnih 300,00 KM, pri čemu će biti izabrane i pripovijetke koje će dobiti posebne pohvale. 

 4,017 total views,  2 views today

Komentariši