KONKURS ZA ZBORNIK ,,RUKOPISI 44”

Dom omladine Pančevo raspisuje 44. po redu konkurs za Zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora eks-Ju – „Rukopisi 44“.

Pravo učešća imaju svi autori između 15 i 30 godina starosti koji pišu na ex-jugoslovenskim jezicima, kao i jezicima nacionalnih manjina u Republici Srbiji. Konkurs će biti otvoren do 21. februara 2021. godine.

Na konkursu se može učestvovati sa poezijom i/ili kratkom prozom. Potrebno je poslati do 3 pesme i/ili 3 kratke priče: pesme dužine do 2, a priče do 3 kucane strane (za priče: do 7 000 karaktera, veličina fonta 12), potpisane punim imenom i prezimenom, godinom rođenja, adresom stanovanja (državljanstvom u slučaju da autor živi u inostranstvu), brojem telefona i i-mejlom. Molimo autore da lične podatke navedu i u ,,telu” mejla i na početku fajla s radovima, da pesme odnosno priče pošalju  u jednom Word dokumentu, te da se ne šalju kompresovano (ZIP, RAR). Najzad, da poštuju dijakritičke znake (slova č, ć, đ, š, dž) i pravopisna pravila.

Mejl adresa za slanje radova je: zbornikrukopisi@gmail.com.

Dom omladine Pančevo preporučuje slanje radova putem elektronske pošte, a običnom poštom u slučaju da autori nisu u mogućnosti da pošalju radove drugačije. U tom slučaju adresa je: Dom omladine Pančevo, Svetog Save 10, 26 000 Pančevo, Srbija (sa naznakom ,,za Rukopise 44”).

,,Rukopisi 44″ će izaći iz štampe početkom maja tekuće godine, a u toku maja meseca planirana je i promocija u Pančevu, odnosno trodnevni festival (ukoliko dozvole epidemiološke mere). Autorima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore koji ne budu bili u mogućnosti da dođu na promociju Zbornika, autorski primerci će biti poslati poštom.

Za dodatne informacije posetite www.domomladinepancevo.rs

S poštovanjem,

Dom omladine Pančevo

 4,880 total views,  2 views today

Komentariši