Književna večer sa Semezdinom Mehmedinovićem

U okviru Književnih razgovora P.E.N. Centra u BiH 5. oktobra će se u Historijskom muzeju BiH održati književna večer sa Semezdinom Mehmedinovićem. To prilikom će biti promovisana njegova nova knjiga Ovo vrijeme sada, a s autorom će razgovarati i knjigu predstaviti kolege književnici Adisa Bašić i Asmir Kujović.

Egzil je bijeg od jezika. Istina je da nas stanje izmještenosti i život između svjetova trajno obilježavaju. Za one koji su me u Americi čitali ja sam bio pisac iz rata. Za one u Sarajevu bio sam pisac u egzilu. Nastojao sam iznevjeriti oba opisa, obje dijagnoze, koliko je to bilo u mojoj moći, ali uglavnom bezuspješno. Mi smo uvijek na kraju onakvi kakvim nas drugi vide. (Ovo vrijeme sada)

Srdačno vas pozivamo na prvo sarajevsko čitanje nakon autorovog povratka iz Amerike koje će biti upriličeno 5. oktobra 2020. godine u 19 sati (velika dvorana Historijskog muzeja BiH).

Predstavnicima medija će autor i učesnici programa biti dostupni za izjave od 18.30-19.00 sati.


Napominjemo da će se književna večer održati u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama. Podsjećamo vas da ponesete maske, a na ulazu također možete kupiti zaštitne maske Historijskog muzeja BiH po cijeni od 8 KM i tako simbolično podržati rad muzeja.

 4,181 total views,  6 views today

Komentariši