Radionice kreativnog pisanja
završene i u Banjoj Luci

 

U ponedjeljak, 20. juna u prostorijama Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske održano je književno veče „Pisci u kreativnom čitanju“. Polaznici su imali priliku pokazati znanja stečena tokom radionica kreativnog pisanja, koje je organizirao PEN Centar u BiH, uz podršku Međunarodnog PEN-a.
kreativno_citanje_bl_02

Prvi ciklus radionica Nedžad Ibrahimović, voditelj radionica, naročito je posvetio kreativnom čitanju. Stoga je ovaj posljednji susret prošao u interpretiranju poezije dviju pjesnikinja Tanje Stupar-Trifunović i Tatjane Bijelić.

kreativno_citanje_bl_03

Tatjana Bijelić s prisutnima je podijelila svoja iskustva stečena na sličnim radionicama na Zapadu. Istakla je kako bi radionice ovakvog tipa mogle postati mjesto susreta, dijaloga, povezivanja i promišljanja društvenih i kulturnih problema današnjice.

kreativno_citanje_bl_01

Tanja Stupar-Trifunović izrazila je želju da se organizira i drugi ciklus radionica kreativnog pisanja. Dosadašnji rad i postignuti rezultati odličan su temelj za nastavak ove priče, stoga se nadamo takvoj mogućnosti u što skorije vrijeme.

 12,552 total views,  4 views today

Komentariši