Elvis Ljajić

P.E.N.

Ime i Prezime

Elvis Ljajić

Biografija

Elvis Ljajić rođen je u Sjenici (Srbija) 1983. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Zenici, a fakultetsko obrazovanje na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Na Odsjeku na komparativnu knjiženost i bibliotekarstvo stječe zvanje magistra, a trenutno je doktorant na Doktorskom studiju Knjiženost i kultura na istom fakultetu i bavi se istraživanjem kolektiva kao lika u bosanskohercegovačkoj drami.

Piše tekstove o teatru i knjiženosti, a mnogi od njih su u formi osvrta i eseja objavljivani na portalima u Bosni i Hercegovini i regiji. Njegovi tekstovi objavljivani su u časopisima Život, Sarajevske sveske, Fragment, u dnevnim novinama Oslobođenje i Danas. Urednik je i jedan od suosnivača portala za književnu, teatarsku i filmsku kritiku Kritika.

Dobitnik je treće nagrade na 7. West Hercegovina Fest za kratku priču Jagode, te Preporodove nagrade Alija Isaković za najbolji dramski tekst.

Bio je član stručnog žirija na 40. Pozorišnim/kazališnim igrama Bosne i Hercegovine u Jajcu i predsjednik žirija za odabir najboljeg teksta monodrame na 2. regionalnom festivalu monodrame Inbox.

Živi i radi u Sarajevu.

Mobitel

0603047673

e-mail

elvis.ljajic@gmail.com