Festival priče Zavičajne staze – Bihor 2022: Konkurs za priču inspirisanu BIHOROM

Festival priče Zavičajne staze – Bihor 2022 raspisuje: KONKURS za  priču inspirisanu BIHOROM.

U nastavku prenosimo tekst konkursa:

Cilj konkursa je podsticanje i promocija autora koji savremenim rukopisom mogu ući u krug spisateljskih sljedbenika Ćamila Sijarića, Mihaila Lalića, Ismeta Rebronje i drugih književnih velikana sa ovog prostora.                                   

 * Književna nagrada Zavičajne staze – Bihor 2022 – dodjeljuje se za neobjavljenu priču inspirisanu Bihorom, ali i zavičajem  uopšte, migracijama i traganjima kroz sopstvenu kulturu… Poželjno je da autori poštuju karakter kratke priče i, sa tim u skladu, šalju rukopise čija dužina ne prelazi četiri strane u Wordu (veličina slova 12).

* Konkurs je otvoren do 10. juna 2022. godine. Rezultati će biti objavljeni u medijima, a nagrade dodijeljene na završnici Festivala priče Zavičajne staze – Bihor 2022, u avgustu ove godine u Petnjici.

* Stručni žiri (Imena će biti objavljena nakon završetka konkursa), ocjenjivaće književno-umjetnički karakter prispjelih rukopisa – dubinu i snagu pripovijedanja, misaonost, modernost, originalnost, inventivnost, stil, pismenost itd. Tri najuspjelije priče, po ocjeni žirija, biće nagrađene plaketom Festivala i novčanim iznosom od: I – 400 eura, II – 300 eura, III – 200 eura. Nagrađeni i odabrani radovi biće štampani u zborniku Festivala.

* Autori nagrađenih i odabranih rukopisa, samim učešćem pristaju da ustupe prava na objavljivanje njihovih priča u zborniku Festivala.

* Konkurs je anoniman. Priče se šalju poštom u četiri primjerka, pod šifrom. Šifra treba biti ispisana na poleđini omotnice u kojoj se priča šalje, kao i na prvoj stranici priče.

U istu pošiljku treba ubaciti poseban koverat označen šifrom, sa zapečaćenim podacima o autoru: ime i prezime, adresa, broj telefona, email.

 * Radovi se šalju na adresu: Centar za seoski razvoj Petnjica bb, 84312 Petnjica, Crna Gora, sa naznakom: Za Festival priče Zavičajne staze – Bihor 2022.

 * Organizator Festivala, NVO Centar za kulturu „Bihor“, Petnjica.

Email: ck.bihor@t-com.me,kontakt telefon/waiber, 069 061 003

 3,904 total views,  2 views today

Komentariši