Objavljen italijanski prijevod knjige “O kolodvoru i putniku” Predraga Fincija

U Italiji je u izdanju Il Foglio (Piombino) izašao prijevod knjige O kolodvoru i putniku Predraga Fincija. Knjiga je prvi put objavljena u časopisu Motrišta, Mostar, 2013., a potom u izdanju Art Rabic, Sarajevo 2015. O kolodvoru i putniku je knjiga o fenomenu grada, o onome što grad čini gradom.

U svojim poetskim refleksijama o pojmu grada Predrag Finci priča o dva grada, o Sarajevu i Londonu, o gradovima koji su označili njegov život. Autor kazuje o ulicama, vrtovima i parkovima, trgovima i tržnicama, rijekama i grobljima, o onome što grad čini gradom. A i o putovanju između ta dva grada, putovanju koje je priča o autorovoj odiseji. Ova priča o gradovima je zapravo priča o životu i sudbini.

Predgovor za knjigu O kolodvoru i putniku napisao je talijanski filozof Elio Cappuccio, a pogovor profesor teorije književnosti i pjesnik Paolo Maria Rocco, koji je knjigu i preveo u suradnji sa piscem Božidarom Stanišićem. Na naslovnoj stranici i u samoj knjizi su fotografije Sarajeva, svojevrsna vizualna  priča Milomira Kovačevića Strašnog.


O kolodvoru i putniku – knjiga.ba

 2,960 total views,  2 views today

Komentariši