NAJAVA KNJIGE BRANISLAVA MIKULIĆA – “U SRCU JE BOGATSTVO“


Uskoro, već u narednu srijedu, pojavit će se novo, dopunjeno izdanje romana Branislava Antov Mikulića ‘U SRCU JE BOGATSTVO’.  Nakon dvije uspješne edicije (maj 2018 / januar 2019), obje pod kišobranom ugledne sarajevske kuće Dobra Knjiga, sada se kao izdavač pojavljuje novinska organizacija Glas Srpske. Prepoznavši vrijednost Mikulićeve intimne ispovijedi, romana koji zrači ljubavlju i nadom, izdavač je  odlučio da knjigu  štampa u, za naše prilike, neobično visokom tiražu (22.000) i pokloni svim čitaocima istoimenog  dnevnog lista.  To se ima desiti 22. maja.

Na koricama knjige su zabilježene riječi čitalaca koje su svojevrstan prikaz Mikulićevog romana. One su ujedno preporuka i poticaj za uzeti knjigu u ruke i otisnuti se u traganje za svijetom kakvog  svi pomalo priželjkujemo. Evo prenosimo ih:

Ova Mikulićeva knjiga je zapravo prelijepa pjesma u prozi i sigurna sam da će lako naći put do ljudskih srca. Prekrasne, nadahnute rečenice čovjeku ne dopuštaju da prestane čitati autorovu ispovijed i poruku. Stalno se pita što slijedi dalje.                                                                         

                                                                                                          Jasna Grubješić Rodić, spisateljica

 

Ponovo nam dođe prijatno iznenađenje iz Mikulićevog pera, knjiga puna iskrenosti i topline. Puna svjetla i nade.. Ovaj ispovjedni roman, ovo njegovo otvaranje srca, poziv je na radost i na zbližavanje ljudskih duša.                                                                                                         

Željko Grahovac, književni kritičar

 

Knjiga Branislava Mikulića je pravo osvježenje za naše umorne i slijepe duše. Knjiga je pisana jednostavno, iskreno i ljudski toplo. Velike i vrijedne poruke upućuje nam autor na jednostavan način. Zato preporučujem svakome da malo zastane, pročita ovu knjigu i razmisli.                       

dr Novo Plakalović, profesor

 

Knjiga “U srcu je bogatstvo” zaista nosi pravi naslov. Divna, poučna, korisna, mnogima bi pomogla u ovim teškim vremenima. Ujedno prelijepa oda Učitelju iz Nazareta.                                                                

Julka Erceg, bibliotekarka

2,419 total views, 3 views today

Komentariši